Ook dit najaar staan er opnieuw 3 filmmiddagen op ons programma. Als u belangstelling hebt voor deze filmbijeenkomsten zet dan alvast de volgende data in uw agenda: vrijdag 12 oktober: Tulipani vrijdag 9 november: Room vrijdag 23 november: The Big Sick Alle drie zijn films van deze tijd op grond van een boek of een waar gebeurd verhaal en worden vertoond in de Trefzaal van onze kerk om 14.00 uur. Hieronder de inhoud van de eerste film Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Deze film was de openingsfilm op het Nederlands filmfestival.

De films die vertoond worden gaan beide over problemen van deze tijd. Ze gaan over werk, geen werk, arbeidstijdverkorting, ontslag, uitkering, werk zoeken en passend werk vinden. Wat doet dat met mensen en hoe gaan we er mee om?

vrijdag 6 april: Ressources humaines Deze film gaat over zaken betreffende de werkers in een bedrijf. Frank keert terug naar Parijs om stage te lopen in de fabriek waar zijn vader al dertig jaar werkt. Terwijl zijn vader op de vloer machines bedient, houdt Frank zich op de managementafdeling bezig met de effecten van arbeidstijdverkorting. Tot hij ontdekt dat hij door de directie wordt gebruikt als dekmantel om twaalf mensen te ontslaan, waaronder zijn eigen vader. Een aangrijpende film mede door het prachtige en confronterende spel van de vader en zijn zoon.

vrijdag 20 april: I, Daniel Blake De 59-jarige timmerman Daniel Blake moet na een hartaanval voor het eerst in zijn leven een beroep op de staat doen. Hij probeert zich een weg te banen door het bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Een oprechte en emotionele film.

Plaats: Trefzaal in onze kerk; aanvang 14.00 uur.