De films die vertoond worden gaan beide over problemen van deze tijd. Ze gaan over werk, geen werk, arbeidstijdverkorting, ontslag, uitkering, werk zoeken en passend werk vinden. Wat doet dat met mensen en hoe gaan we er mee om?

vrijdag 6 april: Ressources humaines Deze film gaat over zaken betreffende de werkers in een bedrijf. Frank keert terug naar Parijs om stage te lopen in de fabriek waar zijn vader al dertig jaar werkt. Terwijl zijn vader op de vloer machines bedient, houdt Frank zich op de managementafdeling bezig met de effecten van arbeidstijdverkorting. Tot hij ontdekt dat hij door de directie wordt gebruikt als dekmantel om twaalf mensen te ontslaan, waaronder zijn eigen vader. Een aangrijpende film mede door het prachtige en confronterende spel van de vader en zijn zoon.

vrijdag 20 april: I, Daniel Blake De 59-jarige timmerman Daniel Blake moet na een hartaanval voor het eerst in zijn leven een beroep op de staat doen. Hij probeert zich een weg te banen door het bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Een oprechte en emotionele film.

Plaats: Trefzaal in onze kerk; aanvang 14.00 uur.