Op zaterdag 23 februari treedt muziektheater Carmina Ludens op in de Bernulphuskerk Oosterbeek met de voorstelling 'Hart dat luistert'.

Een programma over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld(politiek). Vaak worden ze betiteld als 'vrouwelijk'. Maar in deze voorstelling van muziektheater Carmina Ludens passeren vrouwelijke én mannelijke rolmodellen de revue. Mensen die leven vanuit een luisterend hart.


Klankkleur van compassie
Muziek uit alle tijden en windstreken verklankt de weg van compassie. Driemaal klinkt Listen, luister, een korte compositie van John Tavener. Aandachtig luisteren is immers fundamenteel om de innerlijke stem te horen én om ten diepste de ander te horen. Steeds en overal blijken mensen te zoeken naar grenzen-loos mededogen, naar een hart dat luistert en zich ontfermt, een oog dat zich niet afwendt van ellende en lelijkheid.


Krachtige aanzet tot liefde
The hope of loving  van de jonge componist Jake Runestad (1986) is een compositie in drie delen. Teksten van soefimystica Rabia al Adawiyya (714-801), Franciscus van Assisi en Meister Eckhart zijn in dit stuk samengevoegd tot een spannend muzikaal geheel. Het tijdloze en universele visioen van liefde en vrede vormt de kern van de voorstelling. Maar vergis je niet: ook de 'wild forces' hebben daarin hun plek, en het publiek ontkomt niet aan de allerminst zoetsappige oproep om zélf handen en voeten te geven aan compassie.  


Muziek van o.a. Pärt, Gorecki, Tavener, Pergolesi, Theodorakis, Runestad.

Teksten van o.a. Etty Hillesum, Dag Hammerskjold, Meister Eckhart, Angelus Silesius, Mohammed al Bachiri, Bertolt Brecht.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 23 februari 2019 / 20.00 uur

 Sint Bernulphuskerk

 Utrechtseweg 129

 6862 AR Oosterbeek

 

Entree € 15,- (kinderen t/m 16 jaar gratis)

Kaarten zijn te koop via de website: www.carminaludens.nl en op de avond zelf aan de zaal (PIN / contant)